BIO

Britt Ragna Westhagen
er født i Oslo i 1940 og oppvokst på Hadeland. Utdanning fra Vestlandets Kunstakademi, 4 år, Universitetet i Bergen og etterutdanning fra Statens Kunstakademi, Oslo.
Bor og arbeider i Torvik, Isfjorden i Rauma, og har verksted og visningsrom/galleri på heimgarden. Galleriet kan og leies av andre, ta kontakt (se bilder nedenfor).

Jeg arbeider innen flere teknikker, to og tre-dimensjonalt. Dvs. tegning med blyant og kull (tar på meg portrettoppdrag), maleri og tre-arbeider. Mitt uttrykk er figurativt, jeg bruker akryl på duk, plate og papir. Tre-dimensjonale arbeider er skåret i tre, og malt. Viser bl.a. til prosjektet Kunst i Natur i Isfjorden, i forbindelse med den årlige Fjellfestivalen i Rauma hver sommer.

Undervisning i div. kurs. Har undervist i videregående skole, var med-produsent og formidller for vandreutstillingen ”SÅR”, for grunnskole-elever i Møre og Romsdal fylke. 6 år som lærer og ansvarlig for visuelle fag i Vestnes Kulturskule. Når det gjelder utstillinger o.l. henviser jeg til vita.

Å bo mellom høge fjell, og være omgitt av dyr av alle slag, må få sitt visuelle uttrykk. Dyrene som våre medskapninger, og deres tilværelse, liv og død, opptar meg. Jeg har dem tett innpå livet, både de tamme og de ville, og det er viktig for meg å vise dem fram, ikke minst som en variasjon (uten å være sensasjons-preget ) i det vanlige, ofte urbane kunst-og medie-bildet.

Mennesket og menneskets ansikt er et annet facinerende tema. Interessant er det bl.a.å studere hvordan feks. Jomfru Maria er blitt framstilt i kunsthistorien opp gjennom to tusen år. Jeg har et arbeid gående om dette hvor jeg lager frie kopier fra kunsthistorien der hun befinner seg i kirker og museer.

Det som er viktig for meg i prosessen med å lage kunst er materialfølelsen. At det som skapes kommer fysisk fra mine hender.

Fra galleriet.